Mijn Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2024)

Uw Philips TV geeft geen beeld meer weer maar u hoort wel geluid? Een televisie die wel aangaat maar geen beeld weergeeft, is een relatief veelvoorkomend probleem dat kan ontstaan ​​door verschillende tv-storingen van verschillende grootte. En heel vaak stellen we ons al voor dat hij dood is wanneer eenvoudige oplossingen hem kunnen doen herleven. Dit is wat we vandaag zullen zien door de vraag te beantwoorden: Wat te doen als uw Philips-tv wordt ingeschakeld maar het scherm zwart blijft? In het eerste deel zullen we de bewerkingen zien die voor iedereen toegankelijk zijn om te proberen het beeld op uw televisie te vinden. Dan zullen we zien hoe we het probleem kunnen oplossen als ondanks alles het scherm van uw Philips-televisie zwart blijft.

Wat kunt u doen als uw tv aangaat maar het scherm zwart blijft?

belangrijk : Merk op dat we het in dit artikel hebben over de problemen die te maken hebben met een televisie die wel aangaat maar geen beeld weergeeft. Als uw tv helemaal niet aan gaat (indicatielampje uit, knippert of blijft op stand-by), raadpleeg dan ons artikel: Mijn Philips TV gaat niet meer aan, waarom en wat te doen?

Mijn Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (1)

Zoek eerst naar de kleine problemen die verantwoordelijk kunnen zijn voor een Philips-televisie die wordt ingeschakeld maar het scherm blijft zwart. De onderstaande bewerkingen zijn voor iedereen toegankelijk.

Uw Philips-tv resetten

Wanneer uw Philips-tv wordt ingeschakeld maar het scherm zwart blijft, het kan zijn dat een bug of kleine storing ofwel bij de bron van het probleem. EEN je tv resetten zal dan nodig zijn om het te verwijderen.

Probeer eerst, als je een tv-decoder en/of een box hebt, deze te gebruiken redémarrer met de aan/uit-knop op de achterkant van beide apparaten. Wacht 15 seconden en schakel ze vervolgens weer in.

Als deze methode niet werkt, ga dan naar elektrische reset door op deze manier te werk te gaan:

  • Haal de stekker van uw Philips TV-snoer uit het stopcontact en alle randapparatuur die op de TV is aangesloten
  • Wacht 5 minuten
  • Sluit het snoer opnieuw aan op het stopcontact
  • Sluit apparaten één voor één opnieuw aan

Als uw tv weer aan gaat en het beeld verschijnt, heeft de procedure gewerkt. Blijf echter de bedrijfsstatus van het apparaat in de gaten houden. Als het probleem terugkeert, moet u doorgaan naar de volgende stappen in onze probleemoplossing.

Als uw Philips-tv wordt ingeschakeld maar het scherm nog steeds zwart is, heeft de procedure niet gewerkt. Ga vervolgens stap voor stap verder met het oplossen van problemen.

Controleer de bron van beeldontvangst

Let op: Als uw Philips-tv geluid heeft maar geen beeld, ga direct naarpartie 2van ons artikel "Componentenprobleem".

Het beeld van je Philips TV is slecht of je scherm blijft zwart, ook al staat het apparaat aan? De oorsprong van het probleem kan ook zijn: bron. Het zal dan nodig zijn om enkele controles uit te voeren om deze hypothese uit te sluiten of het probleem op te lossen:

  • In het begin kan het voorkomen dat u geen niet de juiste bron voor beeldontvangst geselecteerd. Controleer vervolgens of u op de juiste bron bent aangesloten. Klik hiervoor op de knop “Bron” op uw afstandsbediening en kies de bron van uw keuze.
  • Ten tweede kan het zijn dat een van je tv-bronnen is het probleem. Om dit te controleren, probeert u alle bronnen op uw tv.
    • Voor het geval je op de tv-bron, zorg ervoor dat de verbinding goed is en dat u de zenders ontvangt. Als het DTT is, voer dan een nieuwe kanaalinstelling uit. Controleer of de antenne goed is aangesloten op de TV TV.
    • Als het probleem zich alleen voordoet met:een externe bron, controleer of de aansluitingen correct zijn gemaakt. Controleer ook of het randapparaat is ingeschakeld en aangesloten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan met een ander apparaat.
    • Als de afbeelding wordt weergegeven met een andere bron, het probleem komt dus van een bepaalde bron. Zeker meer in het bijzonder door een verbindingsfout tussen de televisie en het aangesloten apparaat (HDMI-kabel, decoder, box, enz.).
  • Probeer het instellingenmenu van uw Philips TV weer te geven. Als het menu wordt weergegeven, controleert u of uw tv de nieuwste software-update heeft gedownload.

Controleer de verbinding op uw Philips TV

Wanneer je Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, het probleem kan ook worden veroorzaakt door: slechte verbindingen. Controleer vervolgens of de kabels correct zijn aangesloten op de tv, decoder, box en stopcontact. Controleer of de kabels niet beschadigd zijn, dat wil zeggen dat ze niet verbrand, gesmolten, vervormd of beschadigd zijn.

Wat te doen als, ondanks alles, het scherm van je Philips TV niet meer oplicht?

Helaas geeft uw Philips-tv nog steeds geen beeld weer na alle eerdere bewerkingen, het is zeer waarschijnlijk dat een onderdeel is defect. In dit geval zal het probleem ingewikkelder zijn om op te lossen. Het wordt daarom sterk aanbevolen om enige vaardigheden in elektronica te hebben om de manipulaties uit te voeren. Anders raden we je aan om een ​​professional in de sector in te schakelen.

Mijn Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2)

Aandacht : Risico van elektrische schok. Schakel vóór elke manipulatie de stroom uit door uw tv uit het stopcontact te halen. Risico op beschadiging van de TV. Als uw TV onder de garantie valt, voer dan geen manipulaties uit en bel de Philips-ondersteuningsservice.

Componentprobleem op een Philips TV

Als bovenstaande controles en handelingen geen resultaat hebben opgeleverd, is het helaas zeer waarschijnlijk dat uw Philips-tv aan gaat maar het scherm zwart blijft vanwege een probleem met een onderdeel. In dit geval zal de reparatie veel vervelender zijn en vaardigheden op het gebied van elektronica vereisen. Dit zijn de verschillende oorzaken die de oorzaak van het probleem kunnen zijn:

Achtergrondverlichting probleem

Wanneer de geluid van je tv is nog steeds aanwezig, maar er is geen beeldEen achtergrondverlichting systeemfout zal in de overgrote meerderheid van de gevallen de oorzaak van het probleem zijn. Om te controleren of het inderdaad de achtergrondverlichting is, ga je dichter bij de ingeschakelde televisie staan ​​en breng je een lamp of de flitser van je smartphone dicht bij het scherm. U zou dan de afbeelding licht over het scherm moeten zien trekken.

Als er geen achtergrondverlichting is, kan de storing worden veroorzaakt door: de plaat, d'un slecht contact tussen de voeding en de ledstrip (of neonbuizen als het een lcd-tv is), of een uitval van een of meerdere ledstrips.

In de meeste gevallen duurt het vervang de hele plaat wat helaas erg duur is. Inderdaad, reparatie van ledstrips wordt zelden aangeboden in reparatiewinkels en is moeilijk te vinden. U kunt echter zelf proberen defecte LED-strips te vervangen of een eerlijke tv-reparatieservice inhuren. Om ze zelf te vervangen, moet u controleren of het inderdaad de LED's zijn die niet werken. Op internet zijn tutorials te vinden over hoe u kunt controleren of het probleem bij de LED-balken zit en hoe u deze kunt vervangen.

condensator probleem

Wanneer uw Philips-tv wordt ingeschakeld, maar het scherm blijft zwart, het kan ook een condensator probleem. Deze storing is echter zeldzamer, vooral als je geen beeld hebt maar wel geluid. Condensatoren worden gebruikt om de spanning op een circuit af te vlakken. Na verloop van tijd verslijten ze en gaan ze uiteindelijk kapot. Dit veroorzaakt storingen. Vaak wanneer een condensator uitvalt uw Philips-tv gaat helemaal niet aan of het gaat vanzelf weg. Het komt echter wel eens voor dat het gedeeltelijk werkt en dat de televisie wel aangaat maar niet het beeld.

De condensatoren bevinden zich op de voedingskaart van uw tv. Om vast te stellen of een of meer van deze defecten zijn, volstaat het om met het blote oog te zien of ze gezwollen zijn. Je kunt hun spanning ook controleren met een multimeter. Als een of meer van deze defecten zijn, moeten ze worden vervangen. Nogmaals, er zijn veel tutorials om een ​​HS-condensator te lokaliseren en te vervangen.

Neem contact op met de klantenservice of een professional

Als de bovenstaande procedures niet werken of als u niet bekwaam bent om de manipulaties uit te voeren, hoeft u alleen maar: bel voor een professionele reparatieservice. In feite heeft uw Philips-tv die wordt ingeschakeld maar waarvan het scherm zwart blijft, waarschijnlijk een storing opgelopen waarvoor de vervanging van onderdelenwat u niet zonder een professional kunt doen.

U kunt eerst contact opnemen met Philips-ondersteuningsservice zodat hij u persoonlijke instructies geeft over uw situatie. U kunt ook contact opnemen met uw dealer om te vragen naar de staat van reparatie of vervanging van het product.

Opmerking: controleer of uw defecte Philips-tv niet is onder garantie van de handelaar. U kunt dan in principe kosteloos een reparatie, omruiling of terugbetaling van uw TV krijgen. In het geval dat de reseller deze ondersteuning weigert, neem dan contact op met Philips-ondersteuning wie kan u vertellen wat u vervolgens moet doen.

Als uw Philips-tv niet langer onder de garantie valt, kunt u ten slotte contact opnemen met een tv-reparatieservice. Aarzel niet om de prijs van hun service te vragen.

Mijn Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2024)

FAQs

Mijn Philips TV gaat aan maar het scherm blijft zwart, wat moet ik doen? - herstartatorium.com? ›

Schakel de televisie in terwijl er geen apparaten zijn aangesloten. Het scherm blijft zwart, maar het LED lampje pulseert. Wanneer de LED lamp aan blijft en de TV niet automatisch aangaat, schakel de TV aan met de ´Standby´ knop op de afstandsbediening.

Wat moet je doen als je tv scherm zwart blijft? ›

Volg stap 1 tot en met 3 voor de oplossing.
  1. Stap 1: reset de televisie. ...
  2. Stap 2: controleer je aangesloten apparaten. ...
  3. Stap 3: controleer de hdmi kabel. ...
  4. Stap 4: controleer of de televisie aan staat. ...
  5. Stap 5: controleer de afstandsbediening. ...
  6. Stap 6: voer een soft reset uit. ...
  7. Extra tip: soft reset van een Sony tv.
Apr 17, 2023

Hoe Philips tv resetten zonder beeld? ›

Hoe reset je een TV zonder beeld?
  1. Start het tv-toestel opnieuw met de afstandsbediening. Houd de aan/uit-knop op het tv-toestel gedurende vijf seconden ingedrukt totdat wordt weergegeven dat het tv-toestel wordt uitgeschakeld. ...
  2. Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
Jul 5, 2023

Hoe moet je een Philips tv resetten? ›

Philips TV reset
  1. Stap 1: open het menu. Druk op je afstandsbediening op de menuknop. ...
  2. Stap 2: selecteer Alle instellingen. ...
  3. Stap 3: selecteer Algemene instellingen. ...
  4. Stap 4: selecteer Fabrieksinstellingen. ...
  5. Stap 5: bevestig de reset.

Waarom is mijn scherm zwart? ›

Als de helderheid van uw scherm ingesteld kan worden, dan zal het scherm zwart worden wanneer de computer inactief is om energie te sparen. Wanneer u de computer weer in gebruik neemt zal het scherm weer oplichten.

Hoe weet ik of mijn tv kapot is? ›

Als je merkt dat het beeld vaag, wazig of blokkerig wordt, zelfs na het aanpassen van de instellingen, kan dit een teken zijn dat je tv zijn beste dagen heeft gehad. Tegenwoordig hebben veel nieuwe tv's geavanceerde technologieën zoals 4K-resolutie en HDR-ondersteuning, waardoor ze haarscherpe beelden leveren.

Hoe TV opnieuw opstarten? ›

  1. Zet je tv uit.
  2. Haal de kabel uit het stopcontact.
  3. Wacht 30 seconden en sluit de kabel vervolgens opnieuw aan op je tv.
  4. Zet je tv weer aan met je afstandsbediening.

Waar zit de aan uit knop Philips tv? ›

Schakel de TV in of uit met de aan-uitknop aan de rechterkant van de TV. Wanneer de TV is uitgeschakeld, verbruikt deze geen energie. Als het rode lampje uit is, schakelt u de TV in met de aan- uitknop.

Wat is de gemiddelde levensduur van een tv? ›

Algemene levensduur

De minimale levensduur ligt bij gemiddeld gebruik van ongeveer 24 uur per week tussen de 3 en 6 jaar. Hierbij geldt dat de duurdere modellen meestal langer mee kunnen omdat ze onderdelen bevatten die van hogere kwaliteit zijn.

Wat gebeurt er als je je TV reset? ›

Reset de tv-ontvanger

Met een reset zet je de tv-ontvanger terug naar de fabrieksinstellingen. Doe dit alleen als niets anders werkt. Je raakt hierdoor je instellingen kwijt en je moet opnieuw inloggen bij je apps.

Hoe moet je een Philips TV updaten? ›

Hoe kan de software van de Philips-TV worden bijgewerkt?
  1. Druk op de knop 'Settings' ...
  2. Selecteer [Alle instellingen] (All Settings) ...
  3. Selecteer [Software-update] (Software update) ...
  4. Selecteer [Zoeken naar updates] (Search for updates) ...
  5. Via USB of internet. ...
  6. Selecteer [Start] ...
  7. Selecteer [Accepteren] (Accept) ...
  8. Wacht 5 - 15 minuten.
Jun 20, 2021

Hoe lang heb ik garantie op mijn Philips TV? ›

De normale garantieperiode op onze TV's is 2 jaar jaar, indien gekocht na 1 juli 2009. Als u uw bewijs van aankoop (ontvangstbewijs) hebt verloren, zal de garantieperiode op de productiedatum worden gebaseerd.

Hoe lang gaat een Philips Smart TV mee? ›

Hoelang gaat een TV gemiddeld mee?
KwaliteitLevensduur
StandaardTot 4 jaar
GoedTot 6 jaar
UitstekendTot 8 jaar
Jul 15, 2023

Waarom gaat mijn Philips TV steeds uit? ›

De functie is bedoeld voor direct TV kijken via de bron "kabel/antenne" maar dit is een onbedoelde bijwerking van Philips. Het is bedoeld om het energieverbruik te drukken door automatisch uit te gaan als er gedurende een aantal uren geen activiteit wordt herkend.

Hoe Smart TV opnieuw opstarten? ›

Opnieuw opstarten
  1. Houd de aan-uitknop ingedrukt totdat er Power off (Uitschakelen) op het scherm wordt weergegeven.
  2. Houd de aan-uitknop ingedrukt tot er een menu verschijnt → kies Restart (Opnieuw starten)

Wat moet je doen als je Samsung tv zwart beeld geeft? ›

Aan de slag met geen beeld oplossen

Het kan zijn dat de stroomkabel of HDMI-kabel loszit of beschadigd is. Controleer daarom altijd eerst alle aansluitingen en vervang indien nodig de kabels. Als dit niet werkt, kun je proberen om een ​​reset van de tv uit te voeren.

Wat moet je doen als het beeld zwart is van Samsung? ›

Dwing de telefoon te herstarten. Om dit te doen, houd je de knop Volume omlaag en Aan/Uit 7 tot 10 seconden ingedrukt om een geforceerde herstart of een zachte reset uit te voeren. Op smartphones zonder een speciale aan/uit-knop houd je de toets Volume omlaag en de Zij-knop 7 tot 10 seconden ingedrukt.

Hoe krijg je je beeld weer normaal? ›

Methode 2: wijzig de schermstand opties in het menu
  1. Ga via Start naar Instellingen.
  2. Klik op Systeem en vervolgens op Beeldscherm.
  3. Selecteer het scherm waarvan de schermstand verkeerd staat.
  4. Zoek naar de optie Schermstand en pas deze aan naar Staand.
  5. De inhoud op het scherm staat weer horizontaal.
Aug 11, 2023

Hoe kan ik mijn tv resetten? ›

Resetten door middel van uit- en inschakelen

Start het tv-toestel opnieuw met de afstandsbediening. Houd de aan/uit-knop op het tv-toestel gedurende vijf seconden ingedrukt totdat wordt weergegeven dat het tv-toestel wordt uitgeschakeld. Het tv-toestel gaat uit en start ongeveer een minuut later automatisch opnieuw op.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6038

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.