Mijn Philips TV gaat vanzelf uit, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2024)

Als je voor je televisie zit, hoop je een moment van ontspanning te hebben. Dus als het besluit om af te sluiten zonder enige instructies van jou, is er niets vervelender. En als dit fenomeen zich opnieuw voordoet, is het vaak een probleem dat enige hantering vereist. Het goede nieuws is dat er oplossingen zijn om het zelf te repareren. Dit is wat we vandaag zullen proberen te zien door de vraag te beantwoorden: wat te doen als uw Philips-tv zichzelf uitschakelt?

Mijn Philips TV gaat vanzelf uit, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (1)

Ontdek in het eerste deel de gemakkelijk waarneembare kleine problemen om uw Philips-tv te repareren die automatisch wordt uitgeschakeld. Leer dan in een tweede deel over de grotere problemen en hun oplossingen die kunnen helpen het probleem op te lossen.

Kleine zorgen dat uw Philips-tv zichzelf uitschakelt

Wanneer uw Philips-tv zichzelf uitschakelt, in eerste instantie kan het de schuld zijn van a kleine storing of onjuiste afstelling van uw televisie. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om de oorzaak van het probleem en de bijbehorende oplossing te vinden.

Voer een systeemreset uit

Allereerst moet je dat heel vaak weten een bug in de Philips-software of de microprocessor van je televisie kan de oorzaak van het probleem zijn. Deze bezorgdheid kan ook komen van een randapparaat aangesloten op de tv. Om deze hypothesen te controleren en te proberen de storing op te lossen, moet u een systeem reset. Ga hiervoor als volgt te werk:

  • Haal de stekker van je tv uit het stopcontact
  • Koppel alle randapparatuur los die op uw Philips-tv is aangesloten
  • Wacht 2 minuten
  • Sluit de televisie opnieuw aan op het stopcontact, zonder stekkerdoos die spanningsproblemen en elektrische ruis kan veroorzaken.

Als uw Philips-tv zichzelf steeds uitschakelt, zelfs nadat u de randapparatuur hebt losgekoppeld, gaat u verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Als uw Philips-tv niet meer vanzelf uitschakelt, je zult wel moeten test of het probleem niet bij de randapparatuur ligt. Hiervoor:

  • Laat uw Philips-tv aan staan ​​zonder apparaten opnieuw aan te sluiten
  • Sluit randapparatuur één voor één weer aan op de tv
  • Wacht een paar minuten voordat u een ander apparaat aansluit en zorg ervoor dat uw Philips-tv niet opnieuw wordt uitgeschakeld

Als het apparaat na het aansluiten van een apparaat op uw Philips-tv automatisch weer wordt uitgeschakeld, ligt het probleem mogelijk bij uw Philips-tv. Koppel in dit geval het betreffende apparaat enkele dagen los. Als uw tv niet wordt uitgeschakeld, bevestigt dit dat dit apparaat de oorzaak van het probleem is. Neem contact op met het merk van het betreffende toestel voor een gepersonaliseerde oplossing.

Als het probleem aanhoudt en u concludeert dat het probleem niet bij een apparaat ligt, gaat u verder met de probleemoplossing.

Controleer uw Philips TV-instellingen

Het kan ook zijn dat uw Philips-tv zichzelf uitschakelt vanwege een aantal onjuist ingestelde parameters.. Zeker als je je televisie moet resetten, wat kan leiden tot een automatische instelling van bepaalde basisfuncties. Om deze hypothese uit te sluiten, voert u de volgende controles uit:

  • Controleer of de "ECO"-modus van uw Philips-tv niet is ingeschakeld.
  • Controleer of de Philips-software voor uw tv is bijgewerkt.
  • Zorg ervoor dat automatische stand-by niet is ingeschakeld. Automatische stand-by is vaak standaard ingeschakeld. Op sommige modellen moet u ook de modus "aanwezigheidsdetector" of "Auto Shutt-off" uitschakelen. Dit zijn opties waarmee de televisie kan worden uitgeschakeld als er gedurende een bepaalde tijd geen beweging of signaal wordt gedetecteerd.

Verwijzen naar de gebruikershandleiding uw Philips TV-model om te zien hoe u toegang krijgt tot deze instellingen.

Belangrijke problemen die verklaren waarom uw Philips-tv zichzelf uitschakelt

Soms uw Philips TV gaat uit en gaat vanzelf weer aan. Het kan ook uitgaan en nooit meer terugkomen zonder uw tussenkomst. In beide gevallen zal uw Philips-tv waarschijnlijk een belangrijk intern probleem. Het kan een probleem zijn met de voeding of componenten.

Lees ook: Mijn Philips TV gaat niet meer aan, waarom en wat te doen?

Controleer het vermogen van uw Philips-tv

Mijn Philips TV gaat vanzelf uit, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2)

Het is zeer waarschijnlijk dat een stroomstoring verantwoordelijk zijn voor het probleem. Dit komt omdat de tv een spanning nodig heeft die krachtig en soepel genoeg is om normaal te werken. Wanneer uw Philips-tv zichzelf uitschakelt, en vooral als deze daarna vanzelf weer wordt ingeschakeld, kan het zijn dat het apparaat is niet correct gevoed. Dit zijn de controles die in dit geval moeten worden uitgevoerd:

Controleer de verbindingen van uw Philips-tv. Zorg ervoor dat de kabels stevig in de poorten zitten, aangezien de kabels los kunnen raken. Duw het netsnoer stevig op het uiteinde van de tv.

Controleer of het stopcontact werkt en of de spanning stabiel is. Sluit hiervoor een ander functioneel apparaat aan dat lichtsignalen afgeeft (bijvoorbeeld een lamp) op het betreffende stopcontact. Als het constant brandt, zijn het stopcontact en de voeding niet defect. Omgekeerd, als u merkt dat de spanning niet stabiel is en dat de helderheid variaties in intensiteit ervaart, ligt het probleem waarschijnlijk bij het stopcontact. U moet dan een elektricien bellen.

Verwijder de stekkerdoos als u zich zorgen maakt. De stekkerdoos kan inderdaad defect zijn en spanningsproblemen veroorzaken. Als er andere apparaten op zijn aangesloten, kan dit bovendien interferentie veroorzaken die ook de goede werking van uw Philips-tv kan verstoren.

Als uw Philips-tv zichzelf na een stroomonderbreking uitschakelde, lees dan hier ons artikel hierover.

Componentprobleem of oververhitting van uw Philips TV

belangrijk : Wees uiterst voorzichtig bij het hanteren van uw Philips TV. Houd rekening met het risico van elektrische schokken of snijwonden. Schakel altijd de stroom uit wanneer u manipulaties uitvoert via de stroomonderbreker die op het apparaat is aangesloten of door de stekker uit het stopcontact te halen. Let ook op het risico op beschadiging van het apparaat. Als uw tv nog onder de garantie valt, demonteer deze dan niet en neem contact op met de Philips-klantenservice. U kunt inderdaad de garantie verliezen als u verantwoordelijk wordt gehouden voor de storing.

Wanneer uw Philips-tv schakelt vanzelf uit en de indicator gaat uit of knippert, het kan te maken hebben met een apparaat oververhit of naar een interne disfunctie veroorzaakt door een spanningsprobleem, een oververhittingselement of een kapotte condensator.

Hier zijn de verschillende problemen en de controles die u kunt doen om een ​​werkende tv te vinden:

Spannings- of ventilatieprobleem, wat te doen?

Bij oververhitting van het apparaat kan het probleem dus komen van een ventilatie fout ou een geïntegreerde schakeling met een te hoge spanning en die daardoor zouden opwarmen. Houd er rekening mee dat dit in geen geval betekent dat uw televisie niet meer te repareren is. Televisies hebben inderdaad een beveiligingsmodus die de stroom naar het circuit onderbreekt om schade aan het apparaat te voorkomen wanneer het een spanningsprobleem detecteert. Dus wanneer deze modus is geactiveerd, wordt de spanning gestopt en schakelt de televisie automatisch uit.

Als de oververhitting te wijten is aan een spanningsprobleem, zal het zeker nodig zijn om diodes toe te voegen om deze overspanning te compenseren. We raden u aan een reparatieservice in te roepen om de storing te bevestigen en het circuit veilig te vervangen.

Probleem met condensatoren, wat te doen?

In het geval dat de storing wordt veroorzaakt door: condensator defect, deze zal vervangen moeten worden. De condensatoren maken het mogelijk om de spanning af te vlakken en zo een stabiele gelijkspanning aan de schakeling te leveren. Ze herbalanceren de verschijnselen van overspanning en onderspanning die optreden in een circuit. Ze zijn dus essentieel.

Ze slijten echter na verloop van tijd. Als er een of meer kapot gaan, heeft dit invloed op de goede werking van de televisie, omdat ze de spanningsschommelingen niet langer gladstrijken. Vaak, de spanningen die het levert zijn dan lager. Je zult het begrijpen, het zal problemen veroorzaken, zoals het vanzelf uitschakelen van uw Philips-tv.

De condensatoren bevinden zich op de voedingskaart van de tv. U moet daarom de achterklep verwijderen om er bij te kunnen. Wanneer een van deze defect is, is dit te herkennen aan het feit dat deze aan de bovenkant iets opgeblazen is. Je kunt de waarde ook meten met een multimeter. Vervang het als een van hen defect is.

Oververhitting of moederbordprobleem, wat te doen?

In het geval dat het probleem komt van een oververhitting van een onderdeel, visueel controleren de staat van de voedingskaart:. Controleer of er geen onderdelen gesmolten, beschadigd, kromgetrokken of uitgebrand lijken. Er kan ook een probleem zijn met het stand-bycircuit of met het moederbord.

In deze gevallen adviseren wij u om: beroep doen op professionele service om te voorkomen dat u uw tv beschadigt en een groter probleem krijgt.

Bel de after-sales service of een professional

Als uw televisie ondanks alle controles zichzelf blijft uitschakelen of als u niet bekwaam bent om de manipulaties uit te voeren, moet u een professionele reparatieservice inschakelen. In dit geval zijn er verschillende diensten voor u beschikbaar:

  • Bel op de Philips-klantenservice om een ​​gepersonaliseerde oplossing voor uw probleem te krijgen.
  • contact distributeur after-sales service: waar u uw Philips-tv hebt gekocht.
  • Neem contact op met a reparatie service elektronische apparaten.

Vraag altijd een offerte aan bij de gecontacteerde dienst om onaangename verrassingen te voorkomen!

Opmerking: controleer of uw Philips TV valt niet onder de garantie voor gratis probleemoplossing van de Philips-klantenservice of het servicecentrum van de distributeur waar u uw apparaat hebt gekocht.

Mijn Philips TV gaat vanzelf uit, wat moet ik doen? - herstartatorium.com (2024)

FAQs

Waarom gaat mijn Philips TV steeds uit? ›

De functie is bedoeld voor direct TV kijken via de bron "kabel/antenne" maar dit is een onbedoelde bijwerking van Philips. Het is bedoeld om het energieverbruik te drukken door automatisch uit te gaan als er gedurende een aantal uren geen activiteit wordt herkend.

Hoe Philips TV opnieuw opstarten? ›

To restart a Philips Android TV, hold the power button on the remote control for about five seconds until the TV turns off. Then press the power button again to turn the TV back on. Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.

Kan een TV uit zichzelf aan gaan? ›

De meest voorkomende redenen dat de tv vanzelf aangaat is de aanwezigheid van vuil rond de aan/uit-knop van de afstandsbediening, externe apparaten die op de tv zijn aangesloten en de instellingen. Als de aan/uit-knop vastzit, maak dan de afstandsbediening schoon.

Wat moet je doen als je tv steeds uitvalt? ›

De televisie valt steeds spontaan uit na een bepaalde duur.

Bij alle recente televisies staat er af fabriek een ECO stand aan, waardoor de tv zichzelf uitschakeld als deze 4 uur niet bediend wordt. Als u met een externe decoder kijkt en u daarop de zenders bediend valt de tv na circa 4 uur dus uit.

Waarom schakelt mijn tv vanzelf uit? ›

Mogelijk is het scherm uitgeschakeld op basis van bepaalde instellingen bij [Sleep Timer]. Controleer de instelling bij [Duur] van de [Timer Aan]. Controleer of [Inactieve TV standby] bij [Verbruik] geactiveerd is. Mogelijk is het scherm uitgeschakeld op basis van bepaalde instellingen bij [Screensaver].

Hoe herstart je een TV? ›

Als een volledige reset (herstart) van het tv-toestel...
  1. Start het tv-toestel opnieuw met de afstandsbediening. Houd de aan/uit-knop op het tv-toestel gedurende vijf seconden ingedrukt totdat wordt weergegeven dat het tv-toestel wordt uitgeschakeld. ...
  2. Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

Waarom start mijn TV steeds opnieuw op? ›

Het rebooten of bevriezen van de TV, kan worden veroorzaakt door een app die veel geheugen van de TV gebruikt om te bufferen (videostreamings-apps). Zorg voor een solide netwerkverbinding van hoge kwaliteit voor het gebruik van deze apps. Een defecte app kan stabiliteitsproblemen op de TV veroorzaken.

Hoe lang gaat een Philips TV mee? ›

Na hoeveel tijd wordt een tv vervangen?
Gebruiksduur in jaren
Philips8,6
JVC8,5
Panasonic8,4
Samsung7,6
4 more rows

Wat gebeurt er als je de tv reset? ›

Door de fabrieksinstellingen te herstellen, worden alle instellingen en gegevens verwijderd die je op je tv hebt opgeslagen. Daarom raden we aan om eerst te proberen de tv opnieuw op te starten voordat je de fabrieksinstellingen herstelt.

Wat gebeurt er als je je tv reset? ›

Met een reset zet je de tv-ontvanger terug naar de fabrieksinstellingen. Doe dit alleen als niets anders werkt. Je raakt hierdoor je instellingen kwijt en je moet opnieuw inloggen bij je apps.

Wat gebeurt er als ik mijn tv reset? ›

Een reset van je televisie lost soms je probleem op wanneer het beeld, het geluid of de instellingen van je tv niet meer werken. Een reset verwijdert wel al je instellingen en geïnstalleerde apps.

Hoe lang gaat een Philips tv mee? ›

Na hoeveel tijd wordt een tv vervangen?
Gebruiksduur in jaren
Philips8,6
JVC8,5
Panasonic8,4
Samsung7,6
4 more rows

Hoe moet je een philips tv updaten? ›

Hoe kan de software van de Philips-TV worden bijgewerkt?
  1. Druk op de knop 'Settings' ...
  2. Selecteer [Alle instellingen] (All Settings) ...
  3. Selecteer [Software-update] (Software update) ...
  4. Selecteer [Zoeken naar updates] (Search for updates) ...
  5. Via USB of internet. ...
  6. Selecteer [Start] ...
  7. Selecteer [Accepteren] (Accept) ...
  8. Wacht 5 - 15 minuten.
20 Jun 2021

Waarom start mijn tv steeds opnieuw op? ›

Het rebooten of bevriezen van de TV, kan worden veroorzaakt door een app die veel geheugen van de TV gebruikt om te bufferen (videostreamings-apps). Zorg voor een solide netwerkverbinding van hoge kwaliteit voor het gebruik van deze apps. Een defecte app kan stabiliteitsproblemen op de TV veroorzaken.

Hoeveel jaar garantie op Philips tv? ›

Philips Consumer Lifestyle biedt garantie op zijn producten tot twee (2) jaar na de aankoopdatum. De algemene voorwaarden van de standaardgarantie vindt u hieronder. Naast deze garantie van twee (2) jaar kunt u drie (3) jaar extra garantie verkrijgen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6036

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.