‘Det var helvete, men eieren sa, du må jobbe’: Å dø av varmen i Hellas (2024)

ENNDreas Mallis lener seg inn i røyken og vinner fra varmen, svette sprengte fra pannen og løper nedover nesen.Den 57 år gamle båtturoperatøren blåser på glørne av en brann og vender forsiktig strimler av blekksprut på en grill han trakk fra båten sin til land i middagssolen på den hotteste dagen av den hotteste sommerenHellashar sett på 50 år.

En gruppe turister som Mallis deponerte på et teppe under et stort einer tre diskutererSkogbranner som herjerte greske øyermens de venter på lunsj.PåRhodes, Evia og Corfu, tusenvis av turister har blitt evakuert fra ferien, med skog ødelagt og hotellene ble svidd.

På Milos, en av Cyclades -øyene, har det ikke vært noen branner, men turistene og fastlandene som vanligvis nyter kjøligere temperaturer her i løpet av sommermånedene begynner å føle effekten av rekordvarmen.

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (1)

"Vi har også enorme branner akkurat nå i Canada," forteller Shelley Browne fra Vancouver til gruppen."Vi har en hytte i British Columbia, og de brenner rett ved siden av.Dessverre er det bare den nye virkeligheten.

"Jeg har ventet hele livet på å svømme i havet som dette.Athen var imidlertid varmTo timer senere lukket de den. ”

Denne juli varHotteste månedNoen gang spilt inn, før av vår hotteste juni noensinne.Det sørlige Middelhavet, fra Madrid til Hellas, svevde mellom 35C og 48C (95-118F) i løpet av en fjorten dager lang hetebølge.ENVerdens meteorologisk organisasjonUttalelsen gjentok Browne: "Det ekstreme været ... er dessverre den tøffe virkeligheten av klimaendringer og en forsmak på fremtiden."

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (4)
‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (5)

I løpet av sommeren strømmer fastlandsgrekerne typisk til øyer som Milos, der vinden av havet holder dem kjølig.Men ved 40C blir øybris jetfly med varm luft.11. juli utstedte den greske regjeringenNødtiltak, for eksempel å lukke store turiststeder og oppfordre folk til å holde seg innendørs, og unngå sol eller tungt manuelt arbeid.

Men for Mallis, og minst 900 000 andre grekere som er avhengige av sesongens reiselivsnæring for å overleve, er det ikke et alternativ.

Juni var uvanlig stille for Mallis's Perseas Tours, og han mistet arbeidsdager i juli fordi det var for vind til å seile.Det er kanskje den hotteste dagen i året, men ni kunder har betalt for en båttur med grillmat lunsj, og han har ikke råd til å si nei.

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (6)

"Når jeg kommer hjem, er det forbi midnatt.Det er så varmt, jeg har ikke energi til å rense oppvasken.Jeg går bare til kirken, spiser litt og sover.Men nei, jeg vil aldri vurdere å være hjemme.Hvis jeg gjorde det, måtte jeg selge båten. ”

Varmekrisen har ført med seg enNy ulikhet.Mennesker som ikke har noe annet valg enn å jobbe utendørs under uutholdelige forhold, velger mellom deres levebrød og fysisk overlevelse.

På toppen av hetebølgen 20. juli, a46 år gammel mann som leverer mat på sykkeldøde av heteslag i Evia.I fjor sommer, mer enn60 000 mennesker over hele Europadøde av varmerelaterte sykdommer.

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (7)

Ruseva Zormitse har vært sykepleier ved Nosokomio Koulourio sykehus på Hydra i 22 år.Bare to timer fra Athen med båt, uten fordel av den sykladiske brisen på Milos, er det en av de varmere øyene og enfavoritt blant bohemske britiske turister siden 1960 -tallet.Den siste uken i juli innrømmet Zormitse tre personer på en dag med heteslag.

"De kommer inn med symptomer som svimmelhet, hodepine, oppkast," sier hun.”Stort sett mennesker som har vært ute på båtene, under solen hele dagen.

"Varmen er spesielt farlig for folk på medisiner for å senke blodtrykket fordi disse medikamentene er vanndrivende [øker vannlating].Vanligvis er de turister - grekere vet hva de skal gjøre i varmen. ”Men hvis de jobber med turisme, legger hun til, til og med hærharde grekere er sårbare.

“SpesieltSouqulakiKokker, som står foran den varmen for å lage mat hele dagen.Også menneskene som jobber på stranden.Hva kan de gjøre?

“Regjeringen har enlov for å hindre deg i å jobbe ute når det er for varmt, men alle vil ha penger.Hvis du jobber i privat sektor, er ingen beskyttet.Det er sannheten."

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (8)

Når de blir kontaktet gjennom sjefene sine, vil ansatte ved strandbarer og solsenger innrømme at været er varmere enn vanlig, men utholdelig med nok vann og skygge.

På en high-end feriestedstrand, der en smart internasjonal publikum ser ut fra solsengene sine videre til Peloponnes, er en 43 år gammel strand servitør fra Athen mer ærlig, men bare på betingelse av anonymitet.

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (9)

“Forrige uke var det helvete.Vi har betalt € 5 i timen, jobber 11 eller 12 timer om dagen og får ikke en fridag.Jeg ble syk forrige uke i solen.Jeg hadde heteslag, det gjorde også min kollega på den andre siden av stranden.Eieren kom og brakte oss noen gatorader og sa: 'Dessverre må du jobbe', sier han.

"Jeg har fremdeles hodepine og magekramper - heteslagssymptomer - men ingen gir en dritt.Regjeringen hjelper oss ikke, det er ekstremt høyreekstreme.De har bareansatt flere politiet, ikke brannmennene vi trenger.Brannmennenefortalte oss at landet ville brenneOg se nå - det brenner. ”

I sommer, til tross for utbredtkritikkogoffentlig forargelseOver sin manglende vedtakelse av politikk for å motvirke varmerelaterte katastrofe,pro-business, Høyre nye demokratiparti under statsministeren, Kyriakos Mitsotakis, vargjenvalgt med et betydelig flertall.

Yander Mitsotakis,Hellas, som de fleste europeiske land, har blitt beskyldt for å være treg til å dempe utfordringene med klimakrisen, og økonomiske eksperter advarer om at regjeringens passivitet raskt blir en økonomisk - ikke bare en helse - krise, spesielt for turistindustrien.

"Turister som besøker Hellas forventer ikke den typen katastrofe som bodde Rhodes, Kreta og Korfu," sierDimitris Yannopoulos, økonomiredaktør vedAthen Newsi mer enn 20 år og tidligere presseoffiser til den tidligere finansministerenIanis Varoufakis.

"Spesielt Rhodes var en fullstendig katastrofe, den typen gresk turisme ikke har råd til å gjenta.Hvis det skjer en eller to ganger igjen, ville det være slu*tten på gresk turisme, sier Yannopoulos og legger til: "Den virkelige faren er ikke været, menineffektivitet i den greske statenog offentlig administrasjon - for alle økonomiske sektorer. ”

‘It was hell but the owner said, you have to work’: dying from heat in Greece (10)

Tilbake på Milos er en populær Souvlaki -restaurant i nærheten av Main Ferry Port underbemannet.Ihab, 42, en egyptisk kokk, jobber sin sjette sommersesong på Milos.Klokka 18.30 og 36c utenfor.Varmen fra flammene gjør at den føles 10 grader varmere.Det er ingen klimaanlegg.

"Jeg er her i seks måneder og tar ikke en eneste fridag," sier han."Det er turistsesongen i Hellas - det lar deg ikke hvile.Jeg jobber 13 timer om dagen.Jeg har ikke spist siden morgenen, bare juice, vann og kaffe.

‘Vi har rett til å leve i verdighet’: Biharis i Bangladesh Fight for Equality - og JobsRead mer

"Det er ikke nok folk til å jobbe her.Et sted som dette trenger tre eller fire personer.Det er bare to av oss, sier han og peker på sin bangladeshiske medarbeider, hvis t-skjorte er våt av svette.

IHAB pleide å jobbe i Gulf -statene, der temperaturene regelmessig overstiger 43C.Han beskriver et system der det er ulovlig for alle - ikke bare statsansatte -å jobbe i åpne områder mellom 12.30 og 15:00.

"Det fungerer bra, men Hellas er ikke klart for et slikt system.Jeg er ikke glad her mer, sier Ihab.Forrige uke fikk vennen min hjerneslag mens han jobbet på en annen Souvlaki -grill.

”Han ble virkelig stresset og falt ned der han jobbet.Jeg vil ikke at det skal skje med meg.Jeg vil ikke dø fordi noen ønsket en souvlaki. ”

‘Det var helvete, men eieren sa, du må jobbe’: Å dø av varmen i Hellas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5947

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.