Hvordan bruke Amazon Fire TV -pinnen (2023)

Å lære å bruke Fire TV -pinnen er ikke akkurat enkelt, ettersom menyene kan føles litt arbeidskrevende og funksjoner kan virke litt skjult.Når du smarte opp hvordan du bruker den splitter nye Fire Stick for å streame live TV eller overstadig Watch-show som en egen liga og guttene. Og nå som Amazon har en ny Fire TV Remote, er Fire TV-pinnen enda enklereå bruke enn før.

I tillegg har Fire TV -pinner inn innebygd Alexa, og med riktig fjernkontroll (sjekk ut vårAlexa Voice Remote Pro ReviewFor mer informasjon om den nevnte nye modellen), kan du tilkalle assistenten med tastet av en knapp.Så vi har alt du trenger for å konfigurere den nye Fire TV -enheten (å gjøre det klart kan være en oppgave), slik at du kan mestre den i dag.Den ene tingen vi ikke elsker med Fire TV er hvor mye av startskjermen som ikke er under din kontroll.Et av tipsene våre nedenfor viser hvordan du kan omorganisere raden med apper på startskjermen.

Og når du mestrer Fire TV -pinnen (og Fire TV Stick 4K Max er en avBeste streamingenheter) Du bruker det til alt fra streamingshow og filmer til å kontrollere smarthuset ditt.Du kan til og med få været uten å slå på en kanal.

Fire Stick vs Amazons andre enheter

Fire TV Cube vs. Fire TV Stick vs. Fire TV Stick 4K
Fire TV Stick Lite vs Fire TV Stick

Denne historien gjelder for beggeFire TV Stick,Fire TV Stick LiteogFire TV Stick 4Klandsmann.Disse streamingenhetene er stort sett like, med streamingkvalitet og fjernkontrollknapper som de viktigste differensierende funksjonene. Bare Fire TV Stick 4K er for tiden i salg, som det er$ 39 hos Amazon(20% avslag på sparing).

DeFire TV Stick 4K Max(Vårt Amazon-laget valg påBeste streamingenheterliste) ogFire TV Cubeoperere på lignende måte fordi de har det samme som.Kuben er imidlertid fysisk annerledes, mens 4K Max er et speilbilde for den normale 4K -brannpinnen.

VårAmazon Fire TV Cube (2022) anmeldelseViser hvordan det har forbedret designen med mer interne porter og forbedret ytelse.Alle de nevnte brann -TV -pinner og terninger fungerer medAlexa Voice Remote Pro, som tilbyr bakgrunnsbelyste knapper og en finn min eksterne funksjon.

Så her er vår guide for hvordan du brukerFire TV Stick, som er en av selskapets mest populære og rimelige streamingenheter.

Hvordan oppdatere Fire TV -pinnen

Nylig,Amazon rullet ut et nytt grensesnittFor Fire TV -pinner og kube.Hvis enheten din ikke oppdaterte ennå (eller du vil sjekke om du har fått den siste oppdateringen), er det enkelt å få den dit i 5 enkle trinn, oppført nedenfor.Det nye grensesnittet er litt glatt, men er fremdeles fullt av måter å maksimere Prime -medlemskapet ditt, hvis du har et.

 1. Åpne innstillinger øverst på startskjermen.
 2. Bla til høyre for å velge enhet.
 3. Velg om.
 4. Velg sjekk for systemoppdatering.
 5. Følg instruksjoneneFor å oppdatere Fire TV -pinnen din.

Hvordan se gratis filmer og show på førsteklasses video

Amazon, via detFreeveeapp, gir bort mange gratis TV -serier og filmer, og du kanSe dem her.Hvordan er det lovlig?Gjennom annonser.

Vi har sett at den tilbyr en varierende (og skiftende) liste over titler, inkluderer den originale seriens gearing: innløsning.Nye Freevee -filmer lagt til i mars 2023Vi anbefaler å inkludere utslettelse, inne i Job og lovende ung kvinne (2020).

Hvordan tømme Fire TV Sticks cache for å få den til å løpe raskere

Hvis du har en Fire TV Stick -app som bare ikke fungerer riktig?Du kan prøve å rydde ut digitale spindelvev ved å slette cachen og (da) data.

Cache Clearing er det tryggere av de to trinnene, ettersom sletting av data vil kreve at du logger inn på nytt.

 1. Klikk på Innstillingsutstyretpå startskjermen.
 2. Velg applikasjoner.
 3. Velg Administrer installerte applikasjoner.
 4. Velg applikasjonenDet går for tregt.
 5. Velg Cache Cache og/eller Clear Data.

Hvordan sette opp Fire TV -pinnen

How to Use the Amazon Fire TV Stick (1)

Ja, den USB -mikro ledningen og strømadapteren som fulgte med Fire TV -pinnen, er kanskje ikke nødvendig for å få ildpinnen opp og gå, men du vil at den skal sikre raskere ytelse.

Her er alt du trenger for å få Fire TV -pinnen opp og løpe og streame alt favorittinnholdet ditt.

1. Koble USB -mikrokabelen til strømadapteren.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (2)

2. Plugg den andre enden til i Fire TV -pinnen.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (3)

3. Plugg Fire TV -pinnen til en HDMI -port i TV -en.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (4)

4. Trykk hjem på fjernkontrollen.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (5)

Hvis du har problemer med dette trinnet, kan du prøve å bruke fjernkontrollen nærmere Fire TV -pinnen, holde hjem i 10 sekunder og skifte ut til ferske batterier.

Hvis disse trinnene ikke fungerer (de gjorde det ikke for oss), bare koble fra strømforsyningen fra Fire TV -pinnen, vent litt og koble den tilbake.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (6)

5. Trykk på spill/pause på fjernkontrollen.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (7)

6. Velg språket ditt.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (8)

7. Velg Wi-Fi-nettverket.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (9)

8. Skriv inn passordet ditt og velg Koble til.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (10)

9. Velg Logg på eller opprett en konto.La oss anta at du har en Amazon -konto, og trinnene nedenfor følger å velge Logg på.

10. På en telefon, nettbrett eller datamaskin, åpne amazon.com/code, logg inn og skriv inn den unike aktiveringskoden du får i trinn 2.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (12)

11. Velg Fortsett, fordi valg av endringskonto vil innebære at du nettopp har logget inn med feil ID.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (13)

12. Velg Ja eller Nei for å velge eller ut av lagring av tilkoblede nettverkspassord med Amazon.Jeg velger personlig nei.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (14)

13. Velg eller utenfor foreldrekontroll.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (15)

14. Hvis du valgte ja, skriv inn foreldrekontrollnummeret ditt og noter det et sted barnet ditt ikke finner.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (16)

15. Velg OKEtter å ha lagt merke til hvor foreldrekontroller styres.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (17)

16. Hvis Fire TV Sticks fjernkontroll er TV -kontroller som er kompatibel, vil du nå treffe ved siden av for å sikre at den fungerer riktig

How to Use the Amazon Fire TV Stick (18)

17. Juster volumet og klikk deretter ja for å bekrefte.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (19)

18. Klikk OK.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (20)

19. Registrer deg for Amazon Kids+ (det kan vise deg en melding til Prime hvis du ikke har Prime) eller bortgang.Lurer på Hvorfor vil du ha Prime?Sjekk ut vår guide tilBeste prime videofilmer og showå lære mer.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (21)

20. Velg Kom i gang med å gå gjennom Amazons appnedlastinger om bord, eller klikk Nei takk til Skip Past.Det er alltid veldig rart å se hvilke apper som blir foreslått og hvilke ikke.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (22)

21. Velg de populære tjenestene du ønsker, og klikk rett til TV -kanaler.De valgte appene nedenfor er de jeg faktisk bruker.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (23)

22. Velg TV -kanalappene du vil ha, og klikk rett til sportsapper.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (24)

23. Velg sportsappene du ønsker, og klikk rett til de kjente appene.Hvis du ikke kan se appene du vil ha i ditt land, kan det være lurt å sjekke ut vårtTrenger du en VPN på brannpinnen?Forklarer.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (25)

24. Velg de kjente tjenestene du ønsker, og klikk på Play for å fortsette.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (26)

25. Klikk Fullfør for å laste ned apper.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (27)

26. Klikk Få den til å fortsette.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (28)

27. Skriv inn foreldrekontroller(Det er klart, hopp over dette trinnet hvis du ikke satte opp en foreldrekontrollnapp).

How to Use the Amazon Fire TV Stick (29)

28. Velg en brukerprofil(Sjekk ut guiden vår forHvordan legge til brann -TV -profilerHvis du trenger denne funksjonen).

How to Use the Amazon Fire TV Stick (30)

Du har satt opp Fire TV -pinnen din!

Og hvis du er nysgjerrig på hvordan den andre store streamingenhetsplattformen er, kan du sjekke ut vårRoku vs. Amazon Fire TV StickFace Off.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (31)

Hvordan bruke Fire TV -pinnen med Amazons Voice Remote Pro

How to Use the Amazon Fire TV Stick (32)

Alexa Voice Remote Pro belønner deg for å prøve.Med det mener jeg at hvis du ser en ny knapp, klikker du bare på den.

Klikk på hodetelefonknappen øverst til høyreVil vise deg tilgjengelige Bluetooth -hodetelefoner du kan koble til for trådløs lytting.

NESTE,Klikk på enten 1 eller 2 -knapp.Du vil da se nylig utførte kommandoer som du kan tilordne den knappen.Det er en enkel måte å kutte ned i tide og ikke trenger å snakke hele kommandoer, og det hjelper deg å gjøre det fjernkontrollen mer om hva du vil gjøre enn at de merkede app -knappene låser deg i.

Hvordan sette opp Fire TV Stick -appene på startskjermen

How to Use the Amazon Fire TV Stick (33)

Her er en irriterende del av Fire TV: Det er startskjermbilde er først og fremst utenfor din kontroll.Du får en liten del, og den er standard til en haug med Amazon -apper med varierende verdi (sikker, IMDB TV, til høyre).

Heldigvis har vi en guide tilhvordan du kan tilpasse brann -TVs startskjerm -apprad.På denne måten kan du umiddelbart omorganisere applikasjonene som vises i de seks blokkene øverst på startskjermen.Kort sagt, klikk på den grå knappen med firkanten og + -symbolet, og deretter tinker på neste skjermbilde.

Hvordan bruke Fire TV -pinnen med Alexa

Fire TV -pinnen kommer med enAlexa fjernkontrollDet lar deg utføre stemmekommandoer.Ikke bare lar det deg ta en pause, spole tilbake og spole fremover med bare stemmen din, men den gir også bonusfunksjoner, inkludert Jeopardy-spillet og hjelp med værmeldinger.

Nedenfor er en masterliste over Alexa -kommandoene som fungerer med Fire TV -pinnen, som vi vil oppdatere etter hvert som flere ferdigheter blir tilgjengelige.

Ser på innhold

"Alexa, se på Handmaid's Tale."

How to Use the Amazon Fire TV Stick (34)

"Alexa, Open Netflix."

"Alexa, Open PlayStation Vue."

"Alexa, pause."

How to Use the Amazon Fire TV Stick (35)

"Alexa, spill."

"Alexa, stopp."

“Alexa, spol fremover”

How to Use the Amazon Fire TV Stick (36)

"Alexa-Rewind"

“Alexa, frem 5 minutter”

“Alexa, hopp over 30 sekunder”

“Alexa, spill neste”

"Alexa, neste episode"

Finne innhold

"Alexa, vis meg restauranter i nærheten"

How to Use the Amazon Fire TV Stick (37)

“Alexa, vis meg [show eller filmtittel]”

"Alexa, vis meg [sett inn sjanger]"

“Alexa, vis meg Bruce Willis -filmer”

“Alexa, søk etter Westworld”

"Alexa, legg dette til i overvåkningen min"

"Alexa, vis min vaktliste"

"Alexa, søk etter NPR -appen"

"Alexa, se HGTV [eller et hvilket som helst show] på PlayStation Vue [eller Hulu]"

"Alexa, se [sett inn prime videokanalnavn]"

Nyhetene

"Alexa, spill min flash -orientering" [hvis aktivert i Alexa -appen] eller "Alexa, hva er nyhetene?"

How to Use the Amazon Fire TV Stick (38)

Været

"Alexa, hva er været?"

How to Use the Amazon Fire TV Stick (39)

"Alexa, hva er prognosen?"

"Alexa, hva er været i [sett inn by]?"

"Alexa, hvordan er været på [sett inn dag]?"

Spill

"Alexa, Play Jeopardy" [Aktiver i Alexa -appen]

How to Use the Amazon Fire TV Stick (40)

Musikk

"Alexa, spill Beyoncé"

"Alexa, spill All Star av Smash Mouth"

How to Use the Amazon Fire TV Stick (41)

"Alexa, spill [sett inn sjanger] musikk"

Hvordan installere apper på Fire TV Stick

Det er ganske enkelt å installere apper på Fire TV -pinnen, takket være Alexa.Jada, du kan bruke tiden din på å klikke rundt grensesnittet, velge forstørrelsesglass og skrive inn en apps navn, men du trenger ikke.

I stedet for å klikke rundt tastaturet på skjermen (funnet ved å velge forstørrelsesglasset helt til venstre på menyen),Du kan bare snakke med Alexa, ved å holde nede Alexa/mikrofon -knappen og si navnet på en app.

Alternativt kan du gjøre dette på gammeldags måte:

1. Velg Finnpå Fire TV -startskjermen.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (42)

2. Velg søk(Ja, hopp over appstore -knappen, den er rot og har ikke et søkealternativ.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (43)

3.Her kan du bruke Alexa, avtrykke og holde mikrofon -knappen og snakke for stemmesøk, ellerDu kan skrive ut en apps navn og velge de tilkoblede resultatene.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (44)

4. Velg den appenfra resultatskjermen.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (45)

5. Velg få.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (46)

6. Velg Åpne.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (47)

Du har lastet ned og åpnet en app!

How to Use the Amazon Fire TV Stick (48)

Hvordan sette opp Fire TV Stick Text Banner -funksjonen

De med synshemming vil være glade for å høre at Amazons rullering av en ny funksjon som heter Text Banner.Når den er aktivert, vil Fire TV -grensesnittet gjøre det mye lettere å fortelle hvilken del av skjermen som blir uthevet eller valgt.

For å aktivere det, åpne innstillinger og tilgjengelighet og velg tekstbanner.Det er kanskje ikke på enheten din ennå, så se opp for kommende systemoppdateringer.

How to Use the Amazon Fire TV Stick (49)

Hvordan bruke Netflix hemmelige koderog.

Mer fra Toms guide

 • Hvordan bruke Netflix hemmelige koder
 • Nye filmer på Amazon Prime Video
 • Hvordan avbryte Starz via Amazon
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 20/10/2023

Views: 6032

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.